Latte Macchiato met pistache - Recepten Latte Intense | Krups
Krups
Recept van Krups

Latte Macchiato met pistache

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 5min.
  • Bereiden
    5min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

1 persoon

  • 1 Espresso

  • 50 ml melk

  • 150 g ongezouten pistachenoten

  • 50 g suiker

  • 100 ml volle melk

  • 100 ml slagroom

  • 1 eidooier

  • 1 snuifje zout

  • 1 handvol gepelde pistachenoten

Bereiding

Stap 1 /10

Hak de pistachenoten grof, rooster ze lichtjes in een vetvrije pan en zet opzij. Houd één handje opzij voor de garnering.

Stap 2 /10

Doe de geroosterde pistachenoten in een keukenmachine of blender en maal ze fijn.

  • 50ml melk

Stap 3 /10

Voeg de suiker, melk, slagroom, eidooier en snufje zout toe aan de keukenmachine of blender en meng alles tot een gladde massa.

  • 1 Espresso

Stap 4 /10

Giet het mengsel in een pan en breng het langzaam aan de kook, terwijl je voortdurend roert met een garde. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken, totdat het dikker wordt.

Stap 5 /10

Haal de pan van het vuur en giet de pistachecrème in een schone kom. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 6 /10

Zet de schaal met pistachecrème in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven.

Stap 7 /10

Doe één eetlepel pistache crème in een glas naar keuze.

Stap 8 /10

Plaats je glas onder je koffiemachine en kies voor 50 ml melkschuim (zo'n 10 seconden). Kies daarna voor espresso.

Stap 9 /10

Garneer de latte macchiato met de pistache nootjes.

Stap 10 /10

TIP: Je kunt de pistachecrème bijvoorbeeld ook serveren als dessert, als vulling voor taarten of als topping voor ijs of cake. Eventueel kun je ook kant-en-klare pistache siroop kopen in plaats van de crème te maken.