EEN GEWAAGD, INNOVATIEF BEDRIJF SINDS 1846

  Hoe een Duitse weegschalenfabrikant uitgroeide tot een internationale speler op het gebied van koffie en keukenapparaten.

  undefined

  HART VAN STAAL, LIEFDE VOOR PRECISIE

  KRUPS begon als een kleine smederij in Solingen in Duitsland, de ‘Stad van de Messen’, beroemd om zijn hoogwaardige staal sinds de Middeleeuwen. Zwaarden van de legers van koning Lodewijk de 15e en Napoleon werden in deze stad gesmeed.
  De eerste grote verandering vond plaats in 1846, toen Robert KRUPS Jr. het familiebedrijf overnam om met de productie van precisieweegschalen te beginnen. Een succesvolle gok. Minder dan 50 jaar later had het bedrijf internationaal succes. De reputatie van KRUPS berustte toen al op drie sleutelwoorden: precisie, perfectie en passie.

   Voor iedereen is er een geschikte KRUPS

   diamanten, bloem, brieven, koffie of medicijnen.

   KRUPS-weegschalen werden een begrip in het bedrijfsleven: voor het wegen van bloem in de bakkerij, koffie in de kruidenierswinkel, brieven op het postkantoor en edelstenen bij de juwelier. KRUPS werd marktleider in Duitsland en maakte meer dan een eeuw weegschalen. Maar daar liet het bedrijf het niet bij. Met zijn visionaire aanpak richtte het zich ook op een andere sector.

   Een tweede doorbraak kwam er in de jaren vijftig, toen KRUPS zich richtte op de markt van kleine huishoudelijke apparaten, en daarbij twee belangrijke elementen gebruikte: hoogwaardig staal en uurwerkprecisie.

   undefined

   DRIE ICONSCHE PRODUCTEN VAN KRUPS

   het begin van kleine huishoudelijke apparaten

   In de jaren vijftig veroverde KRUPS het grote publiek met nieuwe innovaties voor koffie en koken. Twee passies die het merk vanaf het begin deelt met levensgenieters.

   • 1956

    DE EERSTE ELEKTRISCHE KOFFIEMOLEN

    undefined
   • 1959

    DE 3-MIX HANDMIXER

    undefined
   • 1961

    DE ONKO ELEKTRONISCHE KOFFIEMACHINE

    undefined
   undefined
   undefined
   undefined

   KRUPS, EEN TOPMERK VOOR KOFFIE

   Vanaf de jaren tachtig ontwikkelde KRUPS zijn expertise in koffie met espresso/koffiecombi's. De Coffina Super van KRUPS was te zien in de film Alien in 1979, en vervolgens in Back to the Future in 1985, waarin het werd gebruikt als de Mr Fusion energiereactor, de voorloper van recycling! Later kwam het merk met ontbijtaccessoires (waterkoker, melkopschuimer, broodrooster, etc.) en keukenmachines(wafelijzer, mixer, multifunctionele keukenmachine, etc.).

   undefined
   undefined

   WIST JE DAT?

   In 1991 werd KRUPS een partner van Nestlé voor het eerste koffiezetapparaat voor Nespresso®-koffiecapsules. In 2006 werd een nieuw succesvol partnerschap ondertekend met Nescafé® Dolce Gusto voor heerlijke warme dranken. Dat was het begin van een legendarische saga rond een nieuw koffieritueel dat 20 jaar later nog net zo populair is.

   VIER BAANBREKENDE INNOVATIES

   2012

   ONE TOUCH CAPPUCCINO

   De automatische espressomachine met automatische reiniging van het stoompijpje, One Touch Cappuccino is prijswinnaar: ‘Red Dot Design Award’ in de categorie ‘Product Design 2012’, ‘Küchen Innovation des Jahres® 2012’ (Keukeninnovatie van het jaar ®2012), Duitse TÜV-certificering voor zijn veiligheid, levensduur en kwaliteit.

   undefined
    undefined

    KRUPS, EEN UITMUNTEND MERK

    Geniet van een espresso die nauwkeurig is bereid volgens alle regels van de kunst, deel een perfect opgeschuimde cappuccino op de eenvoudigste manier, leef je passie voor koffie uit wanneer je maar wilt...
    In de afgelopen 175 jaar is er veel veranderd en tegelijkertijd niets. KRUPS is de referentie voor veeleisende koffieliefhebbers.

    KRUPS, EEN MERK VAN DE SEB GROUP

    Het Duitse merk KRUPS maakt sinds 2001 deel uit van de SEB Group, wereldleider in kleine elektrische apparaten, maar blijft trouw aan zijn DNA en kernwaarden. De beroemde stalen koffiemolens worden nu in het Franse Mayenne geproduceerd.

    undefined

    WEERGALOZE PRECISIE

    Ontdek het unieke design van KRUPS

    undefined

    DE KERN VAN KRUPS INNOVATIE

    De geheimen van onze expertise

    undefined