Krups
Krups
Recept van Krups

Avocado toast met een gepocheerd ei, pompoenpitten en chili

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 15min.
  • Bereiden
    5min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

2 personen

  • 2 sneetje brood

  • 1 stuk avocado

  • 2 stuk eieren

  • 1 tl citroensap

  • 2 el pompoenpitten

  • 1 snuifje chilivlokken

  • peper en zout

Bereiding

Stap 1 /6

Halveer de avocado en ontdoe deze van de pit. Schep de avocado uit de schil en prak fijn in een kommetje met een vork.

Stap 2 /6

Breng de avocado op smaak met het citroensap, peper en zout.

Stap 3 /6

Pocheer de eieren met een beetje azijn in kokend water: maak een draaikolk in het water en giet de eieren stuk voor stuk in de draaiklok, vanuit een kopje. Vind je dit lastig? Zie stap 6 voor een makkelijke manier of kook de eieren.

Stap 4 /6

Doe ondertussen het brood in een broodrooster en pof de pompoenpitten in een droge koekenpan, totdat je deze niet meer hoort poffen.

Stap 5 /6

Wanneer het brood getoasted is en de eieren klaar, beleg de toast dan met 2 flinke eetlepels avocado. Top dit af met de eieren en een beetje chilivlokken, zout, peper en de pompoenpitten

Stap 6 /6

TIP: Vind je eieren pocheren lastig, maar wil je het op een makkelijke manier proberen? Pak dan een mok, leg hier vershoudfolie overheen (creëer een klein kommetje, waar het ei in past). Vet dit in met een beetje olie. Giet het eitje in het kommetje van het folie en bind het folie goed dicht. Hang de folie met het ei erin, in kokend water en kook voor zo'n 3 minuten (M eieren).