Krups
Krups
Recept van Krups

Sinaasappel chocolade dessertwafels

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 25min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 1 1/2 kopje bloem

  • 1 /4 kopje suiker

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 theelepel baksoda

  • 1 /2 theelepel zout

  • 2 eieren, eiwit en dooier gescheiden

  • 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil

  • 1 /2 kopje gesmolten en afgekoelde boter

  • 1 /2 kopje zure room

  • 1 /2 kopje sinaasappelsap

  • 1 /2 kopje karnemelk

  • 1 /3 kopje pure chocoladedruppels

  • 1 kopje sinaasappelmarmelade

  • 1 /2 kopje sinaasappelsap

  • 1 /2 kopje slagroom

  • 2 eetlepels suiker

Bereiding

Stap 1 /7

Verwarm het KRUPS Wafelapparaat voor tot de gewenste temperatuur.

Stap 2 /7

Meng in een grote kom bloem, 1/4 kopje suiker, bakpoeder, baksoda en zout goed door elkaar.

Stap 3 /7

Klop in een middelgrote kom met een garde de eierdooiers, sinaasappelschil, boter, zure room, 1/2 kopje sinaasappelsap en karnemelk tot een glad mengsel. Giet dit in het mengsel met de droge ingrediënten en mix het door goed elkaar.

Stap 4 /7

Klop in een grote, vetvrije schone kom het eiwit met een elektrische mixer op hoge snelheid tot stijve pieken. Schep dit voorzichtig door het beslag.

Stap 5 /7

Als het apparaat aangeeft dat het opgewarmd is met het lampje en een geluidssignaal, schep en verdeel je 1/2 kopje beslag in elk vierkant van de bakplaat. Bestrooi elk vierkant met ongeveer 2 theelepels chocoladedruppels. Sluit en vergrendel het deksel.

Stap 6 /7

Bak de wafels totdat het ‘Ready’ lampje aangaat en een geluidssignaal klinkt. Herhaal dit met het overgebleven beslag.

Stap 7 /7

Verwarm ondertussen in een kleine steelpan de marmelade en 1/2 kopje sinaasappelsap tot een warme en vloeibare consistentie. Klop slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Besprenkel de wafels met de siroop en schep er een toef slagroom op.