Sinaasappel chocolade dessertwafels
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 1/2 kopje bloem
1 /4 kopje suiker
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 /2 theelepel zout
2 eieren, eiwit en dooier gescheiden
2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
1 /2 kopje gesmolten en afgekoelde boter
1 /2 kopje zure room
1 /2 kopje sinaasappelsap
1 /2 kopje karnemelk
1 /3 kopje pure chocoladedruppels
1 kopje sinaasappelmarmelade
1 /2 kopje sinaasappelsap
1 /2 kopje slagroom
2 eetlepels suiker
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm het KRUPS Wafelapparaat voor tot de gewenste temperatuur.
Stap 2 /7
Meng in een grote kom bloem, 1/4 kopje suiker, bakpoeder, baksoda en zout goed door elkaar.
Stap 3 /7
Klop in een middelgrote kom met een garde de eierdooiers, sinaasappelschil, boter, zure room, 1/2 kopje sinaasappelsap en karnemelk tot een glad mengsel. Giet dit in het mengsel met de droge ingrediënten en mix het door goed elkaar.
Stap 4 /7
Klop in een grote, vetvrije schone kom het eiwit met een elektrische mixer op hoge snelheid tot stijve pieken. Schep dit voorzichtig door het beslag.
Stap 5 /7
Als het apparaat aangeeft dat het opgewarmd is met het lampje en een geluidssignaal, schep en verdeel je 1/2 kopje beslag in elk vierkant van de bakplaat. Bestrooi elk vierkant met ongeveer 2 theelepels chocoladedruppels. Sluit en vergrendel het deksel.
Stap 6 /7
Bak de wafels totdat het ‘Ready’ lampje aangaat en een geluidssignaal klinkt. Herhaal dit met het overgebleven beslag.
Stap 7 /7
Verwarm ondertussen in een kleine steelpan de marmelade en 1/2 kopje sinaasappelsap tot een warme en vloeibare consistentie. Klop slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Besprenkel de wafels met de siroop en schep er een toef slagroom op.