Pumpkin spice latte
- Totale tijd 20min.
- 20min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
1 persoon
60 ml espresso
200 ml melk naar keuze
1 el pompoenpuree
1 snuifje vanillesuiker
1 snuifje kaneelpoeder
1 snuifje gemberpoeder
1 snuifje nootmuskaat
1 snuifje kardemom
2 tl siroop naar keuze, zoals hazelnootsiroop of karamel
1 handvol pompoenzaadjes
2 el poedersuiker
1 tl zonnebloemolie
Een toef slagroom!
Bereiding
Stap 1 /6
Verwarm 1 theelepel plantaardige olie in een grote koekenpan. Voeg een handje pompoenpitten toe en bak deze even mee. Bestrooi met 2 eetlepels poedersuiker en karamelliseer op middelhoog vuur. Zodra de zaden goed bedekt zijn met karamel, leg je ze op een vel bakpapier en laat je ze afkoelen.
Stap 2 /6
Verwarm de helft van de melk in een steelpannetje.
Stap 3 /6
Voeg de pompoenpuree, vanille, kruiden en siroop toe. Giet in een kopje naar keuze zodra goed verwarmd.
Stap 4 /6
Bevestig de melkslang aan de machine en dompel deze onder in de melkfles of gebruik een losse melkopschuimer om de andere helft van de melk op te schuimen.
Stap 5 /6
Plaats het kopje onder het koffiemondstuk en selecteer Flat White maat L of zet een dubbele espresso.
Stap 6 /6
Bestrooi met kaneel en pompoenpitten en genieten maar!