Pompoen cappuccino - Recepten Latte Intense | Krups
Krups
Recept van Krups

Pompoen cappuccino

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 20min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

1 persoon

  • 60 ml espresso

  • 200 ml melk naar keuze

  • 1 el pompoenpuree

  • 1 snuifje vanillesuiker

  • 1 snuifje kaneelpoeder

  • 1 snuifje gemberpoeder

  • 1 snuifje nootmuskaat

  • 1 snuifje kardemom

  • 2 tl siroop naar keuze, zoals hazelnootsiroop of karamel

  • 1 handvol pompoenzaadjes

  • 2 el poedersuiker

  • 1 tl zonnebloemolie

Bereiding

Stap 1 /6

Verwarm 1 theelepel plantaardige olie in een grote koekenpan. Voeg een handje pompoenpitten toe en bak deze even mee. Bestrooi met 2 eetlepels poedersuiker en karamelliseer op middelhoog vuur. Zodra de zaden goed bedekt zijn met karamel, leg je ze op een vel bakpapier en laat je ze afkoelen.

Stap 2 /6

Verwarm de helft van de melk in een steelpannetje.

Stap 3 /6

Voeg de pompoenpuree, vanille, kruiden en siroop toe. Giet in een kopje naar keuze zodra goed verwarmd.

Stap 4 /6

Bevestig de melkslang aan de machine en dompel deze onder in de melkfles of gebruik een losse melkopschuimer om de andere helft van de melk op te schuimen.

Stap 5 /6

Plaats het kopje onder het koffiemondstuk en selecteer Flat White maat L of zet een dubbele espresso.

Stap 6 /6

Bestrooi met kaneel en pompoenpitten en genieten maar!