Traditionele wafels

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidHeel eenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 390 g bloem
  • 3 theelepels kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 420 ml halfvolle melk
  • 1/2 kopje plantaardige olie
  • 2 grote eieren

Bereiding

  • Meng de bloem en het bakpoeder in een grote kom.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe daar het zout, de peper, suiker en eieren in.
  • Meng de melk er beetje bij beetje erbij.
  • Laat het beslag 1 uur rusten voor gebruik. Zorg dat het wafelapparaat voorverwarmd is en schenk dan met een opscheplepel het beslag in het wafelapparaat: het beslag in de bakcompartimenten moet niet boven de hoogte van de tussenscheiding uit komen.
  • Sluit het wafelapparaat en bak de wafels gedurende de aanbevolen tijd.
  • De wafels moeten mooi bruin zijn. Leg ze op een schaal en serveer ze met poedersuiker.
  • De wafels zijn ook heerlijk met gesmolten chocolade, slagroom, jam, ijs, aardbeien of wat je zelf lekker vindt.