Sinaasappel chocolade dessertwafels

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidHeel eenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 1/2 kopje bloem
  • 1/4 kopje suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren, eiwit en dooier gescheiden
  • 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
  • 1/2 kopje gesmolten en afgekoelde boter
  • 1/2 kopje zure room
  • 1/2 kopje sinaasappelsap
  • 1/2 kopje karnemelk
  • 1/3 kopje pure chocoladedruppels
  • 1 kopje sinaasappelmarmelade
  • 1/2 kopje sinaasappelsap
  • 1/2 kopje slagroom
  • 2 eetlepels suiker

Bereiding

  • Verwarm het KRUPS Wafelapparaat voor tot de gewenste temperatuur.
  • Meng in een grote kom bloem, 1/4 kopje suiker, bakpoeder, baksoda en zout goed door elkaar.
  • Klop in een middelgrote kom met een garde de eierdooiers, sinaasappelschil, boter, zure room, 1/2 kopje sinaasappelsap en karnemelk tot een glad mengsel. Giet dit in het mengsel met de droge ingrediënten en mix het door goed elkaar.
  • Klop in een grote, vetvrije schone kom het eiwit met een elektrische mixer op hoge snelheid tot stijve pieken. Schep dit voorzichtig door het beslag.
  • Als het apparaat aangeeft dat het opgewarmd is met het lampje en een geluidssignaal, schep en verdeel je 1/2 kopje beslag in elk vierkant van de bakplaat. Bestrooi elk vierkant met ongeveer 2 theelepels chocoladedruppels. Sluit en vergrendel het deksel.
  • Bak de wafels totdat het ‘Ready’ lampje aangaat en een geluidssignaal klinkt. Herhaal dit met het overgebleven beslag.
  • Verwarm ondertussen in een kleine steelpan de marmelade en 1/2 kopje sinaasappelsap tot een warme en vloeibare consistentie. Klop slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Besprenkel de wafels met de siroop en schep er een toef slagroom op.