Mokkakoekjes

  • Aantal personen30
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 110 g zachte, licht gezouten boter
  • 175 g chocoladedruppels
  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 40 ml espresso
  • 230 g bloem
  • ½ theelepel bakpoeder

Bereiding

  • Klop in een beslagkom de boter met de suiker en het ei. Voeg de espresso toe.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg dit langzaam toe aan het mengsel. Voeg de stukjes chocola toe.
  • Plaats deegballetjes op een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat met de achterkant van een soeplepel die is gedompeld in lauw water, voor gelijkmatige koekjes.
  • Bak de koekjes zo'n 10 minuten in de oven bij 180°C.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.