Koffie brownies

  • Aantal personen12
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 40 ml espresso
  • 125 g boter
  • 75 g goede kwaliteit pure chocolade
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 70 g bloem
  • 80 g gehakte walnoten of andere noten
  • 20 g boter + 20 g fijne kristalsuiker voor het bakblik

Bereiding

  • Smelt in een steelpan de chocolade met de boter, voeg de koffie toe en roer dit goed door.
  • Klop met een garde de eierdooiers met de suiker in een beslagkom tot een lichtgele en smeuïge massa en voeg dan de bloem toe.
  • Voeg de gesmolten chocolade en de walnoten toe.
  • Giet het mengsel in de beboterde en gesuikerde cakevorm.
  • Bak dit zo'n 20 minuten in de oven bij 200°C. Test of de brownies gaar zijn door er een mesje (of satéprikker) in te steken. Er mag slechts een klein beetje deeg aan vast blijven plakken.
  • Laat het baksel helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.

Tips

Serveer met een crème anglaise met koffiesmaak.