Klassieke Belgische wafels

  • Aantal personen6
  • MoeilijkheidHeel eenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 kopjes melk
  • 1/2 kopje gesmolten en afgekoelde boter
  • 3 eieren, eiwit en dooier gescheiden

Bereiding

  • Verwarm het KRUPS Wafelapparaat voor tot de gewenste temperatuur.
  • Meng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder en zout goed door. Meng in een middelgrote kom met een garde de melk, boter en eidooiers tot een geheel. Giet dit in het mengsel met de droge ingrediënten en roer het door goed elkaar.
  • Klop in een grote, vetvrije schone kom het eiwit met een elektrische mixer op hoge snelheid tot stijve pieken. Schep dit voorzichtig door het beslag.
  • Als het apparaat aangeeft dat het opgewarmd is met het lampje en een geluidssignaal, schep en verdeel je 1/2 kopje beslag in elk vierkant van de bakplaat. Sluit en vergrendel het deksel.
  • Bak de wafels totdat het ‘Ready’ lampje aangaat en een geluidssignaal klinkt. Haal de wafels uit het apparaat en herhaal dit tweemaal tot het beslag op is.

Tips

Om de wafels warm te houden, kun je de oven verwarmen op 93˚C en het rooster in de oven gebruiken. Leg de gebakken wafels op het rooster om ze warm te houden terwijl je de andere wafels bakt. Deze wafels kunnen ook goed ingevroren worden. Laat ze eerst helemaal afkoelen en verpak ze in diepvrieszakjes. Om ze weer op te warmen, kunnen ze in een grilloventje of een broodrooster met brede sleuven totdat ze helemaal warm en knapperig zijn. Ze kunnen ook opgewarmd worden in de oven op 180˚C.