Granita koffie

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 250 ml koffie
  • 30 g fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel koffie masala-poeder (kaneel, peper, zoethout, vanille enz.) of Chinees 5-kruidenpoeder (peper, anijs, kaneel, kruidnagel en venkel)

Bereiding

  • Maak de koffie, voeg de suiker en de koffie masala-poeder toe en roer goed om alles goed te laten oplossen.
  • Giet dit in een bakje en zet het weg in de vriezer.
  • Laat het mengsel in 2 à 3 uur hard worden en roer het in die tijd elk uur even door met een vork om schaafijs te krijgen met koffiesmaak.
  • Dien het zeer koud op; indien mogelijk ook het servies voor gebruik koud maken. Perfect met een heerlijke kop koffie.

Tips

De granita kan een aantal dagen van tevoren worden bereid, maar zorg dat je het voor het opdienen even doorroert met een vork.