Ingrediënten
- 200 ml koude koffie
- 40 ml lekker koude espresso
- 100 ml koude melk
- 10 ml agavesiroop of 2 tl fijne kristalsuiker
- 30 ml koffielikeur
- 50 ml houdbare (UHT gesteriliseerde) 50% vette slagroom
- 10 ml dikke chocoladesaus (zoals wordt geserveerd met ijs)
Bereiding
- Maak een dag van tevoren de koffie-ijsklontjes: giet de 200 ml koude koffie in ijsklontjeshouders en plaats deze in de diepvries.
- Doe de espresso, de koffie-ijsklontjes, de agavesiroop, de koffielikeur en de melk in een shaker.
- Schud dit 15 à 20 seconden en schenk de koffiedrank in een glas.
- Klop de room licht op en garneer de drank ermee.
- Zorg voor de finishing touch met wat chocoladesaus: schenk de saus als een ware barista creatief over de slagroom.