Frappino

  • Aantal personen1
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 200 ml koude koffie
  • 40 ml lekker koude espresso
  • 100 ml koude melk
  • 10 ml agavesiroop of 2 tl fijne kristalsuiker
  • 30 ml koffielikeur
  • 50 ml houdbare (UHT gesteriliseerde) 50% vette slagroom
  • 10 ml dikke chocoladesaus (zoals wordt geserveerd met ijs)

Bereiding

  • Maak een dag van tevoren de koffie-ijsklontjes: giet de 200 ml koude koffie in ijsklontjeshouders en plaats deze in de diepvries.
  • Doe de espresso, de koffie-ijsklontjes, de agavesiroop, de koffielikeur en de melk in een shaker.
  • Schud dit 15 à 20 seconden en schenk de koffiedrank in een glas.
  • Klop de room licht op en garneer de drank ermee.
  • Zorg voor de finishing touch met wat chocoladesaus: schenk de saus als een ware barista creatief over de slagroom.