Dubbele ontbijtwafels

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidHeel eenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 2 geklopte eieren,
  • 2 kopjes melk
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • 1 1/2 kopje geraspte pittige Cheddar-kaas
  • 8 voorgegaarde diepvries Engelse ontbijtburgertjes
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eieren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 93˚C. Plaats het rooster op een bakplaat in de oven.
  • Verwarm het KRUPS Wafelapparaat voor tot de gewenste temperatuur.
  • Meng in een grote kom bloem, bakpoeder, zout en uienpoeder goed door elkaar.
  • Klop in een middelgrote kom met een garde de eieren, melk en olie tot een geheel. Voeg hier 1 kopje geraspte kaas aan toe. Giet dit in het mengsel met de droge ingrediënten en roer het door goed elkaar.
  • Als het apparaat aangeeft dat het opgewarmd is met het lampje en een geluidssignaal, schep en verdeel je 1/2 kopje beslag in elk vierkant van de bakplaat. Sluit en vergrendel het deksel.
  • Bak de wafels totdat het ‘Ready’ lampje aangaat en een geluidssignaal klinkt. Leg de gebakken wafels op het rooster om ze warm te houden terwijl je de andere wafels, de eieren en het vlees bakt.
  • Bak ondertussen het vlees zoals aangegeven op de verpakking. Houd dit warm.
  • Voor supersimpele eieren, smelt je de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Breek de eieren voorzichtig boven de koekenpan. Bak ze totdat het eiwit bijna gestold is. Draai ze voorzichtig om; plaats een deksel op de koekenpan en bak tot de gewenste gaarheid.
  • Strooi de rest van de kaas op 4 van de wafels. Leg op de overige 4 wafels 2 ontbijtburgertjes en 1 gebakken ei. Leg de kaaswafels met de kaaskant naar beneden op die met de eieren. Serveer ze zo of met stroop, mosterd, ketchup of mayonaise als dipsaus.