Crème Brûlée met koffie

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 300 ml ‘double cream’ (=48% volvette room) of gebruik 100 ml mascarpone + 200 ml slagroom
  • 100 ml espresso
  • 80 g suiker
  • 6 eierdooiers
  • 3 eetl. lichte basterdsuiker

Bereiding

  • Breng in een steelpan de melk en room al roerend aan de kook.
  • Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker in een beslagkom tot een lichtgele en smeuïge massa.
  • Voeg de koffie, melk en room toe en roer het goed door.
  • Verdeel het mengsel over de schaaltjes.
  • Verwarm de oven voor en bak op 100°C.
  • Na het bakken zou de crème een beetje moeten mee schudden.
  • Laat de schaaltjes afkoelen en bestrooi ze vlak voor het opdienen met lichte basterdsuiker en karamelliseer dat met een crème brûlée ijzer of brander of onder een voorverwarmde grill.