NESPRESSO® ESSENZA MINI XN110B

De essentie van Nespresso's expertise voor het volledige genot van compromisloze espressokwaliteit
Lees meer
Artikelnummer : XN110B10
€ 99,95(1)

Kenmerken

Omschrijving

KRUPS NESPRESSO ESSENZA MINI ESPRESSOMACHINE: UITZONDERLIJKE KWALITEIT ONTMOET EEN SUPERCOMPACT DESIGN

Klein maar fijn; het ultracompacte Nespresso Essenza Mini koffiezetapparaat laat je genieten van een perfecte espresso-ervaring met zeer groot gebruiksgemak en uitzonderlijke kwaliteit. Een nieuwe generatie ultracompacte machines is intuïtief te bedienen en heeft een gestroomlijnde, moderne stijl die eenvoudig in elke keuken past. Deze eenvoudig te gebruiken volautomatische espressomachine voor cups produceert perfecte espresso's en lungo's met één druk op de knop; met een druk van 19 bar voor uitzonderlijke kwaliteit en twee knoppen met aanpasbare programmering om aan ieders smaak te kunnen voldoen. Een combinatie van een supersnelle opwarmtijd van 25 seconden en automatische energiebesparende functies maakt dit de perfecte espressomachine voor cups. Al deze functionaliteit is gevangen in een ultracompacte behuizing voor optimaal gebruiksgemak.

Technische specificaties

Vermogen 1200-1310  W
Frequentie 50-60  Hz
Gewicht 2,3  kg
Afmetingen (L x B x H) 8,4x20,4x33  cm
Manieren van personaliseren Handmatige stop  
Druk 19  
Hoeveelheid aanpassen    
Apparaat inschakelen Press Espresso or Lungo Button  
Inhoud watertank 0,6  L
Uitneembaar waterreservoir    
Opvangbak voor gebruikte capsules Geïntegreerd  
Autostop dranktoevoer Ja  
Aantal recepten 2  
Melksysteem Nee  
Recepten Espresso Lungo  
Aantal kopjes dat tegelijk wordt bereid 1  
Programmeren van automatische uitschakeling 9 or 30 minutes  
Uitneembaar opvangbakje    
Regelbaar opvangbakje (aantal niveaus) 2  
Garantie 2 years  
Automatische uitschakeling (schakelt uit na) 9 or 30 minutes  
Kleur Intense Grey  
Prijs € 99,95

Instructies & handleiding

Veelgestelde vragen

Kalkaanslag wordt van nature afgezet in je koffiezetapparaat. Regelmatig ontkalken helpt bij het beschermen van je koffiezetapparaat en zorgt voor een langere levensduur. Ook helpt ontkalken om de koffiekwaliteit gedurende de levensduur constant te houden. Kalkaanslag kan de prestaties van het apparaat definitief aantasten.
Volg de instructies in je handleiding. De ontkalkingsmethode verschilt sterk afhankelijk van het model van je machine.
Wij adviseren je het ontkalkingsproduct te gebruiken dat je van de fabrikant hebt ontvangen.
Je kunt ook twee eetlepels wijnsteenzuur of citroenzuur (te koop bij apotheken en drogisten) oplossen in een halve liter lauwwarm water. Giet dit mengsel in het waterreservoir.
Als je dagelijks gemiddeld 4 koppen koffie zet en als het water hard is, adviseren wij het apparaat ten minste elke 3 maanden te ontkalken.
Als je in een gebied met heel hard water woont, is het aan te raden vaker te ontkalken.
Ja als zich kalkaanslag heeft gevormd.
Maak het reservoir schoon met water en/of door de fabrikant van het apparaat aanbevolen reinigingsproducten.
Hiermee voorkom je verstoppingen in de wateruitlaat en problemen met de hygiëne.
Controleer of de lekbak is overgelopen, en maak het zo nodig leeg.
Controleer of de lekbak goed is geplaatst.
Kraanwater (gewoon drinkwater) is prima zolang er geen geurtjes aan zitten die de smaak van de drank kunnen beïnvloeden. Ook flessenwater is goed.
Gebruik geen gekoeld of warm water, omdat dit de temperatuur van de drank kan beïnvloeden.
Gebruik altijd vers water en ververs het water als het systeem meer dan 2 dagen niet is gebruikt.
Gebruik voor koude dranken water op kamertemperatuur, geen water uit de koelkast, en doe twee of meer ijsblokjes (20 g per ijsblokje) in het kopje.
Let op: hard water is de belangrijkste oorzaak van kalkaanslag in de machine. We raden dan ook aan het apparaat regelmatig te ontkalken (elke 3 maanden of vaker, afhankelijk van de hardheid van het water).
Als je apparaat een paar maanden niet is gebruikt, kan de pomp moeite hebben de waterstroom op gang te brengen.
Wanneer je een kleine of grote kop selecteert, maakt de pomp veel geluid, maar komen er geen druppels uit.
- Verwijder de capsule, indien aanwezig.
- Vul het reservoir tot het maximumniveau met heet water (60 °C).
- Zet de machine aan en selecteer de grote kop.
- Verwijder het reservoir en plaats het terug. Herhaal dit iedere 3 seconden. Er zouden luchtbubbels uit het reservoirventiel moeten komen.
- De voorbereiding is klaar en het water stroomt door de koffiebuisjes.

Als de voorbereiding na deze ingrepen niet is gelukt, dient je het apparaat naar een erkend servicecentrum te brengen.
Een espresso heeft een sterker aroma dan een "normale" koffie.
Een espresso is te herkennen aan het rijke aroma en het schuim aan de bovenkant.
Dit vereist een druk van 15 bar (alleen te bereiken met een espressoapparaat), water op een temperatuur van 90-92 °C en een afgemeten hoeveelheid fijn gemalen koffie (7 g per kop).

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll To Top