NESPRESSO® CitiZ XN740B

Urban smart: Intuïtief en gebruiksvriendelijk apparaat met compact design
Lees meer
Artikelnummer : XN740B10
€ 179,95(1)

Kenmerken

Omschrijving

Geïnspireerd door retromodern design brengt CitiZ de Nespresso-expertise op een leuke en intuïtieve manier.

CitiZ is ontworpen om bij zowel Nespresso-drinkers als liefhebbers van modern design in de smaak te vallen en combineert de functionaliteit van zowel retro als modern design. Het intuïtieve en gebruiksvriendelijke CitiZ-apparaat bundelt al de expertise van Nespresso om bij elke koffiedrinker in de smaak te vallen.  

Geïnspireerd door retromodern design. Met een volledig assortiment waarmee je je favoriete koffie kunt maken, krijg je van CitiZ de vakkennis van Nespresso op een leuke en intuïtieve manier voorgeschoteld.
 

Technische specificaties

Vermogen 1260  W
Frequentie 50-60  Hz
Gewicht 3,4  kg
Afmetingen (L x B x H) 37.2x13x27.8  cm
Manieren van personaliseren Via programmeerbare recepten  
Druk 19 L  
Hoeveelheid aanpassen    
Apparaat inschakelen Druk op koffieknop  
Inhoud watertank 1  L
Uitneembaar waterreservoir    
Opvangbak voor gebruikte capsules Geïntegreerd  
Autostop dranktoevoer Ja  
Aantal recepten 2  
Melksysteem Nee  
Recepten Espresso, lungo  
Aantal kopjes dat tegelijk wordt bereid 1  
Programmeren van automatische uitschakeling 9 minuten  
Uitneembaar opvangbakje    
Regelbaar opvangbakje (aantal niveaus) 2  
Garantie 2 JAAR  
Automatische uitschakeling (schakelt uit na) Ja (9/30 minuten)  
Kleur Zilver  
Prijs € 179,95

Accessoires kopen

Instructies & handleiding

Veelgestelde vragen

Kalkaanslag wordt van nature afgezet in je koffiezetapparaat. Regelmatig ontkalken helpt bij het beschermen van je koffiezetapparaat en zorgt voor een langere levensduur. Ook helpt ontkalken om de koffiekwaliteit gedurende de levensduur constant te houden. Kalkaanslag kan de prestaties van het apparaat definitief aantasten.
Volg de instructies in je handleiding. De ontkalkingsmethode verschilt sterk afhankelijk van het model van je machine.
Wij adviseren je het ontkalkingsproduct te gebruiken dat je van de fabrikant hebt ontvangen.
Je kunt ook twee eetlepels wijnsteenzuur of citroenzuur (te koop bij apotheken en drogisten) oplossen in een halve liter lauwwarm water. Giet dit mengsel in het waterreservoir.
Als je dagelijks gemiddeld 4 koppen koffie zet en als het water hard is, adviseren wij het apparaat ten minste elke 3 maanden te ontkalken.
Als je in een gebied met heel hard water woont, is het aan te raden vaker te ontkalken.
Ja als zich kalkaanslag heeft gevormd.
Maak het reservoir schoon met water en/of door de fabrikant van het apparaat aanbevolen reinigingsproducten.
Hiermee voorkom je verstoppingen in de wateruitlaat en problemen met de hygiëne.
Controleer of de lekbak is overgelopen, en maak het zo nodig leeg.
Controleer of de lekbak goed is geplaatst.
Kraanwater (gewoon drinkwater) is prima zolang er geen geurtjes aan zitten die de smaak van de drank kunnen beïnvloeden. Ook flessenwater is goed.
Gebruik geen gekoeld of warm water, omdat dit de temperatuur van de drank kan beïnvloeden.
Gebruik altijd vers water en ververs het water als het systeem meer dan 2 dagen niet is gebruikt.
Gebruik voor koude dranken water op kamertemperatuur, geen water uit de koelkast, en doe twee of meer ijsblokjes (20 g per ijsblokje) in het kopje.
Let op: hard water is de belangrijkste oorzaak van kalkaanslag in de machine. We raden dan ook aan het apparaat regelmatig te ontkalken (elke 3 maanden of vaker, afhankelijk van de hardheid van het water).
Als je apparaat een paar maanden niet is gebruikt, kan de pomp moeite hebben de waterstroom op gang te brengen.
Wanneer je een kleine of grote kop selecteert, maakt de pomp veel geluid, maar komen er geen druppels uit.
- Verwijder de capsule, indien aanwezig.
- Vul het reservoir tot het maximumniveau met heet water (60 °C).
- Zet de machine aan en selecteer de grote kop.
- Verwijder het reservoir en plaats het terug. Herhaal dit iedere 3 seconden. Er zouden luchtbubbels uit het reservoirventiel moeten komen.
- De voorbereiding is klaar en het water stroomt door de koffiebuisjes.

Als de voorbereiding na deze ingrepen niet is gelukt, dient je het apparaat naar een erkend servicecentrum te brengen.
Een espresso heeft een sterker aroma dan een "normale" koffie.
Een espresso is te herkennen aan het rijke aroma en het schuim aan de bovenkant.
Dit vereist een druk van 15 bar (alleen te bereiken met een espressoapparaat), water op een temperatuur van 90-92 °C en een afgemeten hoeveelheid fijn gemalen koffie (7 g per kop).

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll To Top