CALVI MECA XP3440 HANDMATIGE ESPRESSOMACHINE

Authentieke romige espresso in een compact toestel
Lees meer
Artikelnummer : XP344010
€ 171,99(1)

Kenmerken

Omschrijving

Authentieke romige espresso in een compact toestel

Calvi biedt je een authentieke en romige espresso voor een moment van perfecte smaak. Op zoek naar het plezier van koffie en een specifieke handeling voor de bereiding? Met de manuele selectie bepaal je zelf het resultaat voor een perfect kopje koffie. Gebruik het stoompijpje voor romige cappuccino's. De Italiaanse pomp met een druk van 15 bar verbetert de extractie van smaak, zonder bitterheid. Het compact thermoblock van Calvi zorgt voor een snelle opwarming (gemiddeld 40 sec). De elektronische temperatuurregeling garandeert een ideale temperatuur in het kopje, van het eerste tot het laatste. Tot slot kan je de aangepaste filters (houder voor twee kopjes en voor één kopje) en de koffiemaatlepel direct opbergen in het ingebouwde opbergsysteem, wat het nog gemakkelijker maakt.

Technische specificaties

Elektronische temperatuurregeling    
Compact thermoblock-systeem    
Mogelijkheid om zachte pods te gebruiken    
Uitneembaar opvangbakje    
Stoomfunctie    
Stoompijpje    
Uitneembaar waterreservoir    
Aan/uit-schakelaar    
Prijs € 171,99

Accessoires kopen

Instructies & handleiding

Veelgestelde vragen

Gebruik altijd koude (direct uit de koelkast) en zeer verse melk. Alle soorten melk schuimen als ze vers en koud zijn. Als je magere melk gebruikt, geeft houdbare magere melk betere resultaten.

Zorg ervoor dat de houder die je gebruikt om de melk op te schuimen ook koud/gekoeld is. Een roestvrij stalen of glazen houder helpt om de beste resultaten te geven.

Melk schuimen in 6 stappen:
• Gebruik een kan van een geschikt formaat en vul tot halverwege met koude melk.
• Plaats het puntje van het mondstuk net onder de melk.
• Open snel het stoomventiel, een halve slag naar de volledig open stand.
• Beweeg de kan gestaag naar beneden totdat je een duidelijk SSSST…SSSST-geluid hoort.
• Blijf de kan gelijkmatig naar beneden bewegen (niet schokken), net als een lift, terwijl je de melk naar de bovenkant van de kan trekt en dik schuim maakt.
• Blijf de melk verwarmen totdat de thermometer (als je er een hebt) 60 °C bereikt. Schakel het ventiel uit, verwijder het en veeg onmiddellijk de stoomarm af.
Kraanwater (gewoon drinkwater) is prima zolang er geen geurtjes aan zitten die de smaak van de drank kunnen beïnvloeden. Ook flessenwater is goed.
Gebruik geen gekoeld of warm water, omdat dit de temperatuur van de drank kan beïnvloeden.
Gebruik altijd vers water en ververs het water als het systeem meer dan 2 dagen niet is gebruikt.
Gebruik voor koude dranken water op kamertemperatuur, geen water uit de koelkast, en doe twee of meer ijsblokjes (20 g per ijsblokje) in het kopje.
Let op: hard water is de belangrijkste oorzaak van kalkaanslag in de machine. We raden dan ook aan het apparaat regelmatig te ontkalken (elke 3 maanden of vaker, afhankelijk van de hardheid van het water).
Steek een dunne naald door de verstopping. Als je ervoor wilt zorgen dat de stoompijp vrij blijft, draai je altijd de stoomknop even naar de stoomstand om resterende melk uit het mondstuk te blazen (zet er een lege houder onder om de druppels op te vangen) nadat je je cappuccino hebt gemaakt. Maak de stoompijp en opschuimer onmiddellijk na het opschuimen schoon met een vochtige doek.
Kalkaanslag wordt van nature afgezet in je koffiezetapparaat. Regelmatig ontkalken helpt bij het beschermen van je koffiezetapparaat en zorgt voor een langere levensduur. Ook helpt ontkalken om de koffiekwaliteit gedurende de levensduur constant te houden. Kalkaanslag kan de prestaties van het apparaat definitief aantasten.
De accessoires van je espressomachine mogen niet in de vaatwasser.
Leeg regelmatig de lekbak en reinig indien nodig het rooster met water en wat mild afwasmiddel. Spoel na en droog.
Maak de percolatorkop, de filterhouder en het filter na elk gebruik schoon; de percolatorkop met een vochtige doek en het filter en de filterhouder met wat mild zeepsop. Spoel en droog af.
Het verwarmingsplateau moet op dezelfde manier worden behandeld.
Volg de instructies in je handleiding. De ontkalkingsmethode verschilt sterk afhankelijk van het model van je machine.
Wij adviseren je het ontkalkingsproduct te gebruiken dat je van de fabrikant hebt ontvangen.
Als je dagelijks gemiddeld 4 koppen koffie zet en als het water hard is, adviseren wij het apparaat ten minste elke 3 maanden te ontkalken.
Als je in een gebied met heel hard water woont, is het aan te raden vaker te ontkalken.
Ja als zich kalkaanslag heeft gevormd.
Maak het reservoir schoon met water en/of door de fabrikant van het apparaat aanbevolen reinigingsproducten.
Hiermee voorkom je verstoppingen in de wateruitlaat en problemen met de hygiëne.
Controleer of je zeer verse, koude melk gebruikt. Controleer of de stoompijp en opschuimer niet geblokkeerd zijn.
Dit kan verschillende oorzaken hebben:
• Er zit geen water in het reservoir. Vul het reservoir,
• Je reservoir is niet goed geplaatst. Druk het reservoir stevig omlaag,
• Het filter zit verstopt; de koffie is te fijn gemalen. Maak de filterhouder schoon en probeer een minder fijn gemalen koffie,
• De pomp is niet geactiveerd. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing om te weten hoe je de pomp activeert.
• Er zit kalkaanslag in het apparaat. Ontkalk het.
• Het Claris-filter is vervangen, maar niet geactiveerd. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing om te weten hoe je het filter activeert.
Het apparaat start automatisch opnieuw op wanneer er weer stroom is en is dan klaar om opnieuw koffie te zetten.
Controleer of de lekbak is overgelopen, en maak het zo nodig leeg.
Controleer of de lekbak goed is geplaatst.
Controleer of het stoompijpje niet verstopt zit.
Nadat je het apparaat hebt uitgezet en hebt laten afkoelen: maak alle openingen van het pijpje schoon en vrij van verstoppingen met de bij het apparaat geleverde naald.
Maak de opening van de houder van het stoompijpje schoon met een naald.
Verwijder de Claris-patroon.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Arabica-bonen geven de beste smaak af en hebben van nature een laag cafeïnegehalte. Experimenteer met verschillende variëteiten, mixen en gradaties van branden om uit te zoeken wat je het lekkerst vindt. Over het algemeen geldt dat hoe donkerder gebrand, hoe sterker de koffiesmaak. Licht branden haalt de volle aroma's naar voren en leidt tot een koffie die zowel mild als vol van smaak is; die van een echte kenner! Sublieme koffiesoorten moeten alleen licht gebrand zijn om hun ware rijkdom, subtiliteit en complexiteit naar voren te halen.
Vermijd zeer donker gebrande bonen, aangezien deze vettiger kunnen zijn en de apparaten kunnen verstoppen. Controleer op kleine steentjes die met de bonen zijn vermalen en die het apparaat ook kunnen beschadigen. Gebruik nooit instant- of gemalen koffie.
Een echte espresso herken je aan het crèmelaagje dat ontstaat door druk in de machine bij bereiding van de koffie. Die druk wordt uitgedrukt in bar (van 1,5 tot 19). Hoe hoger het aantal bar, hoe dikker en voller de crèmelaag.
Bewaar gemalen koffie altijd in een luchtdichte doos of sluit de verpakking met een klem. Bewaar de verpakking in de koelkast om de koffie langer vers te houden.
Een espresso heeft een sterker aroma dan een "normale" koffie.
Een espresso is te herkennen aan het rijke aroma en het schuim aan de bovenkant.
Dit vereist een druk van 15 bar (alleen te bereiken met een espressoapparaat), water op een temperatuur van 90-92 °C en een afgemeten hoeveelheid fijn gemalen koffie (7 g per kop).
Nee. Deze apparaten zijn specifiek ontworpen voor gebruik van ofwel gemalen koffie ofwel hele bonen.
Als je de verkeerde koffie hebt gebruikt, verwijder die dan en vul het reservoir met de juiste koffie.
Gemiddeld tot fijn gemalen (maar niet te fijn). Je kunt ook vragen om 'espressomaling'.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Als je denkt dat een onderdeel ontbreekt, bel je de klantenservice en dan helpen wij je een geschikte oplossing te vinden.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll To Top