Café crème

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 ml (bij voorkeur volle) melk
  • 150 ml koffie
  • 75 g suiker
  • 5 eierdooiers

Bereiding

  • Schenk de koffie in een glas.
  • Breng de melk aan de kook in een steelpan.
  • Klop de eierdooiers met de suiker in een beslagkom tot een lichtgele en smeuïge massa en voeg dan de melk en de koffie toe. Meng het goed door elkaar en laat het even staan totdat het schuim verdwenen is.
  • Giet het mengsel in vuurvaste schaaltjes (of grote koffiekoppen) en bak die 40 minuten in de oven op 150°C , ‘au bain-marie’ of plaats de schaaltjes in een braadslee en vul die met kokend water tot halverwege de zijkanten van de schaaltjes.
  • Laat de schaaltjes afkoelen en serveer koud.