Krups
Krups
Recept van Krups

Upside down ananascake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 20min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    1u.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 120 g boter

  • 120 g lichtbruine basterdsuiker

  • 2 stuk eieren

  • 100 g crème fraîche

  • 30 ml limoensap

  • 260 g bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 200 g kristalsuiker

  • 6 stuk ananasschijven

  • 50 ml water

Bereiding

Stap 1 /4

Voor de karamelsaus; doe de kristalsuiker in een koekenpan, en voeg 50 ml water toe. Kook op middelhoog vuur tot je een lichte karamel krijgt (let op dat het niet verbrand! Dan wordt het bitter). Giet de karamel op de bodem van met boter ingevette vorm (vierkant of rond) en kantel deze zodat alle zijkanten bedekt zijn met karamel. Leg de ananasschijven op de karamel. Zet opzij.

Stap 2 /4

Mix ondertussen in een kom de zachte boter en de basterdsuiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe, blijf mixen met een handmixer.

Stap 3 /4

Voeg de crème fraîche en het limoensap toe. Mix goed door. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng goed met een houten lepel.

Stap 4 /4

Verdeel het beslag over de ananas-karamellaag. Bak je cake af voor 60 minuten op 175 graden. Laat daarna even afkoelen zodat de cake goed uit de vorm los kan komen. Zet je vorm ondersteboven op een serveerschaal naar keuze en laat de cake er rustig uitzakken.