Normandische koffie

  • Aantal personen1
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 80 ml koffie
  • 20 ml Calvados cream (of whisky cream)
  • 2 zachte karameltoffees
  • 50 ml houdbare slagroom (35% vet UHT)
  • 1 kaneelstokje of een 1/2 tl kaneelpoeder

Bereiding

  • Verwarm in een steelpan de slagroom en smelt de karamel. Laat dit helemaal afkoelen en koud worden. Klop de karamelroom stijf. Je kunt ook de karamelroom in een sifon (slagroomapparaat ) gieten en in de koelkast plaatsen.
  • Giet de Calvados cream als eerste in de kop en voeg daarna de koffie toe.
  • Garneer met de karamelroom en bestrooi met vers geraspte kaneel.

Tips

De Calvados kan bij de koffie gegoten worden of apart geserveerd worden in het nog warme kopje, als de koffie eenmaal op is.