Kipfiletblokjes met aromatische espresso

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidGemiddeld
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 x 50 ml espresso
  • 1 kaneelstokje (of een 1/2 tl kaneelpoeder)
  • een paar groene kardemompeulen
  • 1 tl vers geraspte gemberwortel
  • 50 g boter
  • 50 g honing
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 g crème fraîche
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Snijd de kipfilets in blokjes.
  • Giet de espresso's in een steelpan en rasp het kaneelstokje erbij, voeg de helft van de gember toe en laat dit inkoken.
  • Laat de kipstukjes dichtschroeien in een koekenpan met een beetje olie of boter en laat het vlees rustig gaar worden
  • Haal wat van het vet uit de koekenpan, voeg de rest van de gember, de kardemomzaadjes en de honing toe en blus af met het koffiemengsel.
  • Voeg de kippenbouillon toe voor het vocht, laat het iets inkoken en voeg de crème fraîche toe. Breng naar wens op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de kip vlak voor het opdienen in deze koffiesaus en serveer er groenten, verse tagliatelle of risotto bij.

Tips

Dit gerecht kan ook gemaakt worden met sint-jakobsschelpen of kabeljauwfilets in plaats van kip.