Kabeljauwfilets afgelakt met koffie

  • Aantal personen4
  • MoeilijkheidGemiddeld
  • Bereidingstijd
  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets van 150 g per stuk
  • 100 ml koffie
  • 1 tl honing
  • 1 tl sojasaus
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 tl druivenpitolie
  • 2 tl sesamzaad
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Laat in een steelpannetje de koffie met de honing, de sojasaus en de azijn inkoken tot een stroop. Zet de pan even weg.
  • Breng zout en peper aan op de visfilets en schroei ze dicht in een koekenpan met een beetje druivenpitolie.
  • Sprenkel de stroop over de vis en bak ze nog 2 à 3 minuten af in de oven (180°C.).
  • Haal de visfilets uit de oven en bestrooi ze met sesamzaadjes.
  • Serveer met risotto of Chinese noedels.