Gstaad koffie

  • Aantal personen1
  • MoeilijkheidEenvoudig
  • Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 80 ml koffie
  • 50 ml sterke drank zoals rum, calvados of whisky
  • 1 tl lichte basterdsuiker
  • Rasp van 1 schoongeboende sinaasappelschil
  • 1 vanillestokje
  • 1 kardemompeul
  • 1 kaneelstokje
  • 100 ml houdbare slagroom (35% vet)
  • 1 tl cacaopoeder

Bereiding

  • Verwarm in een steelpan de alcohol op laag vuur en laat de suiker hierin oplossen. Voeg de specerijen en de rasp van de sinaasappelschil toe. Dek de pan af en laat dit zo'n 20 minuten trekken. Giet het dan door een zeef, om alleen de gearomatiseerde alcohol over te houden.
  • Warm de alcohol weer op en giet het in een glas. Giet dan de koffie erbij.
  • Klop de room licht op en schep voorzichtig een wolkje op de koffiedrank.
  • Bestrooi met cacaopoeder.

Tips

De gearomatiseerde alcohol kan van tevoren worden bereid maar je kunt ook flavoured rum gebruiken.