Nespresso Pixie

Artikelnummer : XN300510

Accessoires kopen

Instructies & handleiding

Veelgestelde vragen

Volg de instructies in je handleiding. De ontkalkingsmethode verschilt sterk afhankelijk van het model van je machine.
Wij adviseren je het ontkalkingsproduct te gebruiken dat je van de fabrikant hebt ontvangen.
Je kunt ook twee eetlepels wijnsteenzuur of citroenzuur (te koop bij apotheken en drogisten) oplossen in een halve liter lauwwarm water. Giet dit mengsel in het waterreservoir.
Als je dagelijks gemiddeld 4 koppen koffie zet en als het water hard is, adviseren wij het apparaat ten minste elke 3 maanden te ontkalken.
Als je in een gebied met heel hard water woont, is het aan te raden vaker te ontkalken.
Ja als zich kalkaanslag heeft gevormd.
Maak het reservoir schoon met water en/of door de fabrikant van het apparaat aanbevolen reinigingsproducten.
Hiermee voorkom je verstoppingen in de wateruitlaat en problemen met de hygiëne.
Kalkaanslag wordt van nature afgezet in je koffiezetapparaat. Regelmatig ontkalken helpt bij het beschermen van je koffiezetapparaat en zorgt voor een langere levensduur. Ook helpt ontkalken om de koffiekwaliteit gedurende de levensduur constant te houden. Kalkaanslag kan de prestaties van het apparaat definitief aantasten.
Controleer of de lekbak is overgelopen, en maak het zo nodig leeg.
Controleer of de lekbak goed is geplaatst.
Kraanwater (gewoon drinkwater) is prima zolang er geen geurtjes aan zitten die de smaak van de drank kunnen beïnvloeden. Ook flessenwater is goed.
Gebruik geen gekoeld of warm water, omdat dit de temperatuur van de drank kan beïnvloeden.
Gebruik altijd vers water en ververs het water als het systeem meer dan 2 dagen niet is gebruikt.
Gebruik voor koude dranken water op kamertemperatuur, geen water uit de koelkast, en doe twee of meer ijsblokjes (20 g per ijsblokje) in het kopje.
Let op: hard water is de belangrijkste oorzaak van kalkaanslag in de machine. We raden dan ook aan het apparaat regelmatig te ontkalken (elke 3 maanden of vaker, afhankelijk van de hardheid van het water).
Een espresso heeft een sterker aroma dan een "normale" koffie.
Een espresso is te herkennen aan het rijke aroma en het schuim aan de bovenkant.
Dit vereist een druk van 15 bar (alleen te bereiken met een espressoapparaat), water op een temperatuur van 90-92 °C en een afgemeten hoeveelheid fijn gemalen koffie (7 g per kop).
Een echte espresso herken je aan het crèmelaagje dat ontstaat door druk in de machine bij bereiding van de koffie. Die druk wordt uitgedrukt in bar (van 1,5 tot 19). Hoe hoger het aantal bar, hoe dikker en voller de crèmelaag.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Als je denkt dat een onderdeel ontbreekt, bel je de klantenservice en dan helpen wij je een geschikte oplossing te vinden.

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll To Top